FlevOlympia: Windsurfster De Geus eindigt als vijfde

ALMERE • Za 31 juli 2021 | 8:13 • Zaterdag 31 juli 2021 | 8:13

Windsurfster Lilian de Geus is op de Olympische Spelen in Japan op de vijfde plaats geëindigd in het eindklassement van de RS:X klasse. De Almeerse kwam zaterdag tijdens de afsluitende medalrace als zesde over de streep.

Al voor de medalrace, waaraan de beste tien windsurfsters mochten deelnemen, was al duidelijk dat een medaille uit zicht was voor De Geus. Het goud ging naar de Chinese Yunxiu Lu, zilver was er voor de Française Charlaine Picon. Het brons ging naar de Britse Emma Wilson.

Toekomst
De surfers bergen hun plank op en gaan over op het spectaculairdere foilen. De Geus (29) gaat eerst eens nadenken over haar toekomst. "Lekker bijkomen, het hoofd leegmaken en kijken of ik er weer zin in krijg. Dat is een voorwaarde want je moet er alles voor geven", vertelde ze.

In Rio de Janeiro eindigde de Almeerse bij de vorige Spelen nog op de vierde plaats. De afgelopen jaren werd ze drie keer wereldkampioen.

Kiran Badloe
Zaterdagochtend kwam Kiran Badloe in actie. De Lelystedeling eindigde als tweede in de medalrace bij de mannen in de RS:X klasse en won zo olympisch goud.

Martine Smeets
De handbalvrouwen van Oranje speelden zaterdag tegen Noorwegen. In de selectie van Oranje speelt Martine Smeets uit Almere. Nederland verloor met 29-27. Nederland en Noorwegen waren al zeker van een plek in de kwartfinales. Smeets speelt maandag met Oranje de laatste poulewedstrijd tegen Montenegro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel