Schoklandloop in Noordoostpolder krijgt vervolg

NOORDOOSTPOLDER • Zo 1 augustus 2021 | 9:33 • Zondag 1 augustus 2021 | 9:33

De Schoklandloop die vorig jaar voor het eerst werd gehouden in Noordoostpolder krijgt een vervolg. Atletiekvereniging AV NOP gaat samen met Cultuurbedrijf Noordoostpolder en museum Schokland dit hardloopevenement opnieuw organiseren.

Volgens Ina Stege van AV NOP waren er voldoende argumenten om dit evenement opnieuw te organiseren: ‘Vorig jaar hadden we ruim 170 deelnemers die allemaal erg enthousiast waren. En dat terwijl het destijds nog erg warm was ook. Al met al was het toen een zeer geslaagd evenement.’

Onlangs werd bekend dat in september ook de Fish Potato Run weer van start gaat. Volgens voorzitter Erik Hellendoorn van AV NOP past de Schoklandloop prima in de voorbereiding op dit hardloopevenement van Urk naar Emmeloord dat op 11 september wordt gehouden.

Testen voor toegang?
Het zogenaamde ‘testen voor toegang’ voor hardlopers die mee willen doen aan de Schoklandloop is volgens de organisatie niet nodig. Stege: "Nee hoor. Maar we informeren de deelnemers wel dat corona nog niet voorbij is. We vragen ze om afstand te houden en om goed de handen te wassen. En als ze verkouden zijn vragen we of ze niet willen komen. Het is ook de verantwoordelijkheid van de mensen zelf."

Maximaal 300 atleten kunnen meedoen aan de Schoklandloop. Circa 100 hardlopers hebben zich ondertussen al ingeschreven voor het evenement dat wordt gehouden op donderdag 19 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel