City FC speelt gelijk tegen KVC Westerlo uit België

ALMERE • Zo 1 augustus 2021 | 18:51 • Zondag 1 augustus 2021 | 18:51

De profvoetballers van Almere City FC hebben zondag met 1-1 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen de Belgische Eerste Klasser KVC Westerlo. Voorafgaande aan de wedstrijd in Almere werd een minuut stilte gehouden voor de 16-jarige oud-City jeugdspeler Noah Gesser. Die kwam vrijdagavond samen met zijn broer om het leven bij een verkeersongeluk.

In de eerste helft van de wedstrijd werd niet gescoord. Wel viel doelman Agil Etemadi na ruim een half uur geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Stein Keller.

In de tweede helft zette Tuur Dierckx de bezoekers op voorsprong. Hij schoot de bal in de 52ste minuut in de bovenhoek. De wedstrijd leek op een verlies voor de Almeerders uit te lopen, maar in de 90ste minuut schoot Tim Receveur op doel. De keeper wist zijn schot nog te keren, maar in de rebound schoot Ilias Alhaft Almere City op gelijke hoogte.

Deze oefenwedstrijd was de laatste in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Die gaat voor Almere City FC op 9 augustus van start met een uitwedstrijd tegen Jong AZ.