Honkballers kijken uit naar viering 50-jarig jublileum

LELYSTAD • Do 19 augustus 2021 | 11:40 • Donderdag 19 augustus 2021 | 11:40

Base- en Softbalvereniging Falcons viert komend weekend haar 50-jarig jubileum. Het sportpark van de club is nu te vinden aan de Beginweg in Lelystad. Maar dat is niet de plek waar het allemaal is begonnen. Tijdens de beginjaren waren de Falcons gehuisvest bij voetbalvereniging SV Lelystad’67. "Ik hoop dat ze het honderdjarig bestaan gaan halen", aldus Willem de Niet (76) die de club in 1971 heeft opgericht.

Willem de Niet woont tegenwoordig in Duitsland. Hij voetbalde destijds bij SV Lelystad’67 en dacht dat het best leuk zou zijn om in de zomermaanden te gaan honkballen. De Niet: "Ik zei destijds tegen mijn ploeggenoten zullen we deze zomer gaan honkballen? Iedereen enthousiast natuurlijk. Maar uiteindelijk is er van de voetballers geen één gekomen, want de vrouwen zeiden tegen hun mannen: 'We gaan lekker naar het strand, we gaan naar de camping of we gaan lekker shoppen'."

De Niet was overigens niet de enige pionier van het eerste uur. Hij kreeg bij zijn plannen veel steun van Ed Klokkers (83), die gekozen werd als eerste voorzitter van de club.

Na negen jaar moesten de Falcons vertrekken bij SV Lelystad’67. De honkballers kregen een nieuwe locatie aan de Beginweg in Lelystad waar ze nu al 41 jaar verblijven. Volgens de huidige voorzitter Kasper Schnabel is ook over vijftig jaar de club nog springlevend: "Dan hoop ik dat we nog steeds hier zitten op deze mooie locatie, met nog steeds heel veel plezier. Ik hoop dat over vijftig jaar dezelfde spirit er nog steeds in zit en dat de mensen nog steeds zo blij zijn om hier te komen."

Het 50-jarig jubileum van de Falcons wordt dit weekend op zaterdag en zondag gevierd op het sportcomplex aan de Beginweg in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel