City FC verliest bij VVV Venlo

ALMERE • Za 21 augustus 2021 | 16:31 • Zaterdag 21 augustus 2021 | 16:31

Almere City wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. Zaterdagmiddag ging de ploeg van Gertjan Verbeek met 2-1 onderuit bij VVV. Bij rust stond er nog een 1-1 stand op het scorebord in Venlo. De Almeerders hebben nu na drie gespeelde wedstrijden slechts één punt behaald in het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ze staan op de één-na-laatste plek van de ranglijst.

Almere City beleefde een droomstart in stadion De Koel. Na amper 3 minuten mocht Lance Duijvenstijn op aangeven van Ilias Alahaft van dichtbij de 0-1 binnenkoppen. Vervolgens bleef de ploeg van Gerjan Verbeek domineren en kreeg het via opnieuw Duijvenstijn, Bouyaghlafen (oog in oog met de keeper) en Alhaft goede kansen om de score verder op te voeren. VVV kreeg in het eerste bedrijf geen grip op Almere en moest naar overtredingen grijpen (2x geel) om de Almeerders te beteugelen. In de extra tijd kwam de thuisploeg na een afgeslagen corner (zwaar tegen de verhoudingen in) op gelijke hoogte via Erik Sorga.

In de 2e helft kwam VVV na 8 minuten spelen op voorsprong, nadat rechtsback Bram van Vlerken ongelukkig balverlies leed. Spits Erik Songa kon vervolgens in het centrum de bal ontvangen en schoof de bal vervolgens behendig langs doelman Woud: 2-1. Direct na die Limburgse treffer waren de Almeerders dichtbij de gelijkmaker via Pouwels. Diezelfde Pouwels moest zich 20 minuten voor tijd laten vervangen vanwege kramp. In de slotfase kreeg Daniel Breedijk nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de centrale verdediger kwam een teenlengte tekort en dus bleef het 2-1 in De Koel.

VVV Venlo - Almere City FC FC 2-1

0-1 Duijvenstijn (3)

1-1 Zorga (45+2)

2-1 Zorga (53)

Arbiter: Manschot

Geel: Schroijen, De Boer, Duijvenstijn, Bastiaans

VVV Venlo: Zima, Pachonik, Da Graca, Koglin, Post (Dekker/ 82) , De Boer (Munsters/30), Schroijen (Bastiaans/46), Essanoussi (Smans/60) , Janssen, Sorga, Roemer (Johansson/82)

Almere City FC : Woud, Van Vlerken, Leeuwin, Breedijk, Lesquoy, Koolwijk (Resink/78), Receveur, Duijvenstijn, Alhaft (Tunga/78) , Pouwels (Arweiler/72), Bouyaghlafen (Van Hoeven/60)