SV Urk start competitie met 4-0 winst

URK • Za 28 augustus 2021 | 16:58 • Zaterdag 28 augustus 2021 | 16:58

De voetballers van SV Urk zijn het nieuwe seizoen in de hoofdklasse B gestart met een ruime zege. Op sportpark De Vormt op Urk won de thuisploeg vrij eenvoudig van Noordscheschut: 4-0. De Urkers begonnen prima aan de wedstrijd en hadden al binnen het half uur op voorsprong kunnen komen. Het schortte echter aan de nauwkeurigheid in de afwerking.

In het laatste kwartier voor rust wist Hessel Snoek met een rake kopbal de ban te breken. Nog voor rust scoorde ook William de Boer en zette Urk op een 2-0 voorsprong. Dat betekende voor De Boer zijn honderdste officiële doelpunt voor SV Urk.

Na rust trok Urk de lijn door. Opnieuw was het William de Boer die de trekker overhaalde: 3-0. De bezoekers uit Noordscheschut konden hier weinig tegenover stellen. Riekelt Nentjes schoot na iets meer dan een uur spelen de 4-0 tegen de touwen. In de slotfase had Urk de score nog verder kunnen opvoeren, maar dat liet de ploeg van trainer Gert Jan Karsten na. Volgende week gaat SV Urk op bezoek bij SDC Putten.