Beitske Visser wil volgende week gewoon racen op Zandvoort

DRONTEN • Za 28 augustus 2021 | 17:10 • Zaterdag 28 augustus 2021 | 17:10

Autocoureur Beitske Visser wil na een zware crash vrijdag op het circuit in Spa-Francorchamps volgende week gewoon starten op het circuit van Zandvoort. De Drontense liet dat weten via het twitter-account van de raceklasse voor vrouwelijke coureurs, die dit seizoen onderdeel is van het bijprogramma van de Formule 1.

De 26-jarige Visser bracht als gevolg van de crash de nacht door in het ziekenhuis, maar uit scans en onderzoeken kwamen geen breuken of ander ernstig letsel naar voren.

"Ik heb nog wel wat pijn, maar naar omstandigheden gaat het goed. Zeker na zo’n crash. Ik denk dat ik heel veel geluk heb gehad", aldus Visser. "Ik ga nu naar huis om te rusten en me gereed te maken voor Zandvoort."

Zes coureurs waren bij de crash betrokken. Visser kon twee voor haar wegglijdende bolides niet meer ontwijken en reed er bovenop. Vervolgens werd ze hard van achteren aangereden en vloog ze zelfs even door de lucht. Ze moest drie harde klappen opvangen, vertelde ze. "Het is wel weer bewezen dat de huidige auto's bijzonder veilig zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel