Ryan Koolwijk per direct weg bij Almere City FC

ALMERE • Ma 30 augustus 2021 | 17:31 • Maandag 30 augustus 2021 | 17:31

Routinier Ryan Koolwijk vertrekt met onmiddellijke ingang bij Almere City FC. Na een tussentijds evaluatiegesprek met de technische staf hebben club en speler besloten om zijn contract per direct te ontbinden. Koolwijk had nog een verbintenis tot medio 2022 bij de Keuken Kampioen Divisie club.

Koolwijk heeft na het bewuste evaluatiegesprek de wens uitgesproken om zijn loopbaan elders te vervolgen, omdat hij te weinig perspectief meer zag voor hem in Almere. De club heeft daarop besloten om het verzoek in te willigen.

Koolwijk kwam vorig seizoen over van AS Trencin en was de onomstreden aanvoerder van de ploeg die tot aan de laatste speeldag meedeed om directe promotie in de Keuken Kampioen Divisie. De routinier speelde in totaal veertig wedstrijden voor Almere City FC en was daarin verantwoordelijk voor tien assists en één doelpunt.

Dit seizoen raakte Koolwijk onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek zijn aanvoerdersband kwijt aan Tim Receveur, nadat hij bijna de hele voorbereiding moest missen vanwege zijn deelname aan de Gold Cup met Suriname. Ook werd de routinier in drie van de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen gewisseld in de 2e helft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel