Windsurfster De Geus door tot Spelen Parijs 2024

ALMERE • Za 4 september 2021 | 13:02 • Zaterdag 4 september 2021 | 13:02

Windsurfster Lilian de Geus uit Almere heeft na de voor haar zeer teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Tokio getwijfeld om door te gaan met topsport. Na een periode van rust en reflectie heeft De Geus nu besloten om in ieder geval door te gaan tot en met de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Niet meer in de RS:X-klasse, want die klasse wordt dan vervangen door het spectaculaire windfoilen.

De drievoudig wereldkampioene in de RS:X-klasse was in Tokio dé torenhoge favoriet voor het Olympisch goud, maar ze wist uiteindelijk niet verder te komen dan een vijfde plaats. De Geus wijt dit aan een combinatie van factoren. Zo kon ze het Olympisch water niet verkennen in de aanloop naar de Spelen en had ze tijdens de Spelen te maken met een voor haar lastige wind, die werd veroorzaakt door een tyfoon. Ook moest ze haar programma tijdens de voorbereiding continu aanpassen in verband met corona. Het uitstellen van de Spelen met één jaar van 2020 naar 2021, heeft voor de Almeerse uiteindelijk slecht uitgepakt.

De Geus wil ondanks de recente teleurstelling in de komende drie jaar toewerken naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Het onderdeel windfoilen wordt dan gehouden in Marseille in Zuid- Frankrijk. De Geus: "Er was wel twijfel, maar dat was meer omdat ik zo erg teleurgesteld was na Tokio. Nu na de evaluatie met mijn team en coaches heb ik die teleurstelling weten om te zetten en vind ik het foilen een leuke nieuwe uitdaging. In Tokio is het gewoon nét niet gelukt, maar ik ben nog steeds Lilian die drie keer wereldkampioen is geworden. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat ik ook in het foilen nog naar de top kan komen en dat gaan we zien of dat gaat lukken uiteindelijk", aldus De Geus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel