City FC wint thuis van TOP Oss

ALMERE • Za 4 september 2021 | 16:28 • Zaterdag 4 september 2021 | 16:28

Almere City FC heeft zaterdagmiddag de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. De ploeg van Gertjan Verbeek was in eigen huis met 3-0 te sterk voor TOP Oss, dat tweede op de ranglijst stond.

Bij rust was het nog 0-0 in het Yanmar stadion, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Almere City was na een kwartier spelen dichtbij de 1-0 via spits Maarten Pouwels, maar die kopte een voorzet van Bradly van Hoeven van dichtbij hoog over het doel van de Brabanders. Even later was Lance Duijvestijn gevaarlijk uit de draai in de zestien, maar ook zijn inzet ging over. Vlak voor rust schoot de 18-jarige Stije Resink nog voorlangs namens de thuisploeg.

In de tweede helft gingen de Almeerders verder op jacht naar de openingsgoal. Die viel uiteindelijk 12 minuten na rust en kwam van de schoen van rechtsbuiten Ilias Alhaft. De frivole buitenspeler slalomde langs een serie tegenstanders en schoot vervolgens met links de bal in de lange hoek. Vijf minuten later was Alhaft ook verantwoordelijk voor de 2-0: hij kwam vanaf rechts naar binnen en schoot vervolgens de bal via de binnenkant van de paal in de bovenhoek. TOP Oss was nog gevaarlijk via een vrije trap van Mathieu, maar doelman Woud was bij de les. In de slotfase bepaalde invaller Anass Ahannach met een prachtige goal (via de onderkant lat) de eindstand op 3-0.

Almere City FC - TOP Oss 3-0

1-0 Alhaft (57)

2-0 Alhaft (62)

3-0 Ahannach (90)