Minder deelnemers van start bij Fish Potato Run

NOORDOOSTPOLDER • Wo 8 september 2021 | 21:01 • Woensdag 8 september 2021 | 21:01

De Fish Potato Run die zaterdag in de Noordoostpolder gelopen wordt, telt dit jaar ruim achthonderd hardlopers. Dit aantal is minder dan verwacht. De organisatie had gehoopt het maximum aantal van dertienhonderd deelnemers in te kunnen schrijven.

Volgens voorzitter Hugo Jongejan van de Fish Potato Run heeft het lagere aantal deelnemers te maken met de verplichte voorinschrijving. "Ik denk dat de drempel om mee te doen daarom iets hoger was dan normaal. Daarnaast houden mensen een slag om de arm omdat er toch ook veel evenementen worden afgelast. Overigens zal het deelnemersaantal nog wel iets stijgen omdat voor de kidsrun na-inschrijving wel mogelijk is."

Het parcours zal dit jaar anders zijn dan in andere jaren. Jongejan: "We gaan over het fietspad lopen in plaats van over de openbare weg. En we gaan net als vroeger finishen op de Kampwal in Emmeloord. We zullen de deelnemers van de acht mijl ook gefaseerd in drie groepen laten starten. Dit om ruimte te creëren in het startvak."

De Fish Potato Run gaat zaterdag om 13.15 uur van start in de haven van Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel