Triatlon voor mensen met een verstandelijke beperking stilgelegd na ongeluk

ALMERE • Vr 10 september 2021 | 9:24 • Vrijdag 10 september 2021 | 9:24

Het zwemonderdeel van de triatlon voor mensen met een verstandelijke beperking is vrijdagochtend in Almere stilgelegd nadat een van de sporters was gevallen. De sporter sprong in het water en kwam daarbij met zijn hoofd tegen de rand van het zwembad. Een traumahelikopter was bij de plek van het ongeluk geland zodat het traumateam kon helpen bij het behandelen van het slachtoffer. De sporter is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht ter observatie.

De triatleten begonnen vrijdagochtend in het zwembad van Van Rheenen Sport aan het zwemonderdeel. Het hele zwemonderdeel is na het ongeluk geschrapt. Alle sporters werden naar buiten gebracht en moesten daar wachten.

Om 9.30 uur ging het fietsonderdeel wel van start. Ook het wandelonderdeel daarna gaat gewoon door. Later op de dag finishen de triatleten op de Esplanade in Almere Stad.

De triatlon voor mensen met een verstandelijke beperking is onderdeel van de Challenge Almere-Amsterdam die momenteel in Almere gehouden wordt. Het evenement wordt zondag afgesloten met het WK Triatlon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel