City FC niet langs hekkensluiter Telstar

ALMERE • Vr 10 september 2021 | 20:03 • Vrijdag 10 september 2021 | 20:03

Almere City heeft vrijdagavond niet kunnen winnen bij hekkensluiter Telstar. In Velsen Zuid kwam de ploeg van Gertjan Verbeek niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bij rust was het nog 0-0 in Noord Holland. Door de remise staan de Almeerders nu op de tiende plek van de Keuken Kampioen Divisie met 8 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

Almere City begon aardig aan de wedstrijd in Velsen Zuid en moest eigenlijk na 7 minuten op voorsprong komen. Pouwels bediende Bradly van Hoeven, die van dichtbij zijn inzet gekeerd zag worden door Telstar doelman Ronald Koeman junior en vervolgens in de rebound hard op de lat schoot. Na dat bemoedigende begin nam de thuisploeg steeds meer het heft in handen en was Telstar gevaarlijk via spits Glynor Plet en schoot Fernandes van dichtbij rakelings over. In de slotfase van de 1e helft drong Almere City weer wat meer aan, maar beide ploegen gingen rusten met die 0-0 stand.

In de 2e helft kwam Almere City vroeg op voorsprong door een goal van Lance Duijvestijn in de 50ste minuut. De aanvallende middenvelder mocht een voorzet van Bram van Vlerken bij de 2e paal binnenkoppen. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk na 72 minuten. Doelman Woud kon in eerste instantie een vlammend schot van Fernandes keren, maar in de rebound mocht invaller Rein Smit de bal binnenkoppen: 1-1. Vervolgens bracht trainer Verbeek met Arweiler, Esajas en Puriel drie nieuwe krachten binnen de lijnen, maar ook zij konden hun ploeg uiteindelijk niet de gewenste overwinning bezorgen.

Linksback Thomas Poll mocht vrijdagavond zijn officiele debuut maken voor Almere City FC. De verdediger, die onlangs overkwam van FC Groningen, kwam na rust in het veld voor de Belg Thibaut Lesquoy. Volgende week speelt Almere City een thuiswedstrijd: dan komt Jong Ajax op visite in het Yanmar stadion.

Telstar - Almere City FC 1-1

0-1 Duijvestijn (50)