77 wielrenners van start bij Time Trial Urk

URK • Za 11 september 2021 | 15:30 • Zaterdag 11 september 2021 | 15:30

Aan de tijdrit die Wielervereniging Urk zaterdag vlakbij de Ketelbrug organiseerde, deden 77 wielrenners mee. Voor de deelnemers was op de Ketelmeerdijk een parcours uitgezet van 15 kilometer. Volgens Marnix Westerink ging de organisatie er vooraf van uit dat er iets meer inschrijvingen zouden zijn.

Westerink: "We hadden eigenlijk wel op iets meer deelnemers gerekend. We hadden de indruk dat er best wel veel vraag is naar dit soort wedstrijden, omdat er de laatste tijd weinig georganiseerd is. Maar als ik hoor welke deelnemersaantallen er zijn bij andere wedstrijden in het land, dan zitten we daar redelijk in de buurt’’, aldus Westerink die voorzitter is van Wielervereniging Urk.

Onder de 77 deelnemers waren maar zes renners van Wielervereniging Urk. Westerink: "De deelnemers kwamen uit deze regio, maar ook uit de rest van het land. Er was zelfs een moeder met twee tieners die uit Maastricht kwamen om hier mee te doen. Ja, dat is klasse!’’

Een van de Urker deelnemers was Teunis Hoefnagel. Hij genoot van het evenement dat door zijn eigen vereniging werd georganiseerd. Hoefnagel: ‘’De organisatie was prima geregeld. Het was ook erg gezellig. Iedereen komt voor hetzelfde natuurlijk. Je start om de beurt en in de rij sta je dan wat met elkaar te kletsen. De wedstrijd zelf is eigenlijk alleen maar pijn lijden, moeilijk leuk te noemen. Maar toch op een vreemde manier geeft dat heel veel voldoening.’’

Volgens Westerink is de kans groot dat de tijdrit ook volgend jaar weer op de kalender staat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel