Ook Almeerse deelnemers actief op WK triatlon

ALMERE • Zo 12 september 2021 | 20:08 • Zondag 12 september 2021 | 20:08

De Challenge Almere- Amsterdam, het WK triatlon, is een internationale wedstrijd waar toppers vanuit de hele wereld op afkomen. Des te specialer was het voor de Almeerse Ilona Eversdijk om mee te doen.

"Ik ben altijd wel een beetje gespannen", vertelt Ilona. "Maar dat heeft iedereen, dat weet je. Het wordt een lange dag maar ik heb vooral veel zin om het te laten zien."

Ook voor Almeerder Milan Brons was het een thuiswedstrijd en hij merkte tijdens het wielrennen op dat de concurrentie het moeilijk had. "Het lijkt alsof best wel veel mensen pijn in de benen hebben. Dit zijn ze niet gewend in die polder."

Uiteindelijk zette Milan Brons een nieuw Almeers record in 8 uur en 49 seconden. "Dat record is een mooie bijkomstigheid voor deze dag. Ik had het voor een eerste finish niet veel beter kunnen doen."

Ilona Eversdijk haalde de finish niet omdat ze onderweg ziek werd. Na een aantal keer overgeven stapte ze tijdens de marathon uit de wedstrijd.

"Ja dat is balen, ik heb maagklachten", legt Ilona uit. "Ik kon niet meer rennen vanwege de pijn. Waarschijnlijk komt het door de sportvoeding. Ik denk dat mijn maag dat niet kon handelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel