Eerbetoon voor 'gouden' rolstoelbasketbalster Bo Kramer

ALMERE • Do 16 september 2021 | 13:48 • Donderdag 16 september 2021 | 13:48

Paralympische medaillewinnaar Bo Kramer is donderdag ontvangen op het stadhuis in Almere. De rolstoelbasketbalster won deze maand goud tijdens de Paralympics in Tokio. Dat was voor loco-burgemeester Hilde van Garderen en sportwethouder Julius Lindenbergh reden om de Almeerse in het zonnetje te zetten.

Kramer woont al een tijdje niet meer in de Flevolandse stad, maar is er wel geboren en heeft daar haar jeugd doorgemaakt. Op het stadhuis lag voor haar een waarderingsbrief, een grote bos bloemen en stond taart klaar.

Waardering
Tijdens de bijeenkomst op het stadhuis spraken Van Garderen en Lindenbergh hun waardering uit voor de prestaties van de rolstoelbasketbalster. Voor de rest waren er geen speciale onderscheidingen voor Kramer, want de Almeerse sportpenning heeft ze al eerder ontvangen voor haar prestaties. Naast goud werd ze eerder al wereldkampioen en pakte ze Paralympisch brons.


Meeste goals in finale
Kramer won op de Paralympics goud door China met 50-31 te verslaan. Ze had een flink aandeel in de winst door topscorer te zijn met 15 punten. In de halve finales rekende Oranje af met Duitsland met een score van 52-42.

Landelijke huldiging
Alle paralympische goudenmedaillewinnaars in Tokio zijn ook gehuldigd én geridderd in Den Haag. Dat gebeurde door demissionair premier Rutte en demissionair minister Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Rutte sprak daar zijn waardering uit voor Kramer.

Een uitgebreid interview met Bo Kramer:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel