Jong Ajax te sterk voor Almere City: 2-4

ALMERE • Vr 17 september 2021 | 19:55 • Vrijdag 17 september 2021 | 19:55

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax kansloos verloren. In het eigen Yanmar Stadion waren de Amsterdamse beloften met 2-4 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Bij rust was het nog 1-1 in Almere. Door de derde nederlaag van het seizoen staan de Almeerders nu op de 15e plek van de Keuken Kampioen Divisie met 8 punten uit 7 gespeelde wedstrijden.

In de eerste helft begon Jong Ajax goed aan de wedstrijd in Almere: Warmerdam kopte op aangeven van Regeer al na 2 minuten van dichtbij op de paal. De Amsterdamse talenten bleven drukken in de openinsgfase, maar na 11 minuten was de eerste de beste kans voor Almere City direct raak: Lance Duijvestijn werd de diepte ingestuurd en was de Amsterdamse verdediging en keeper Raatsie te slim af: 1-0.

Direct na die openingstreffer kreeg Ilias Alhaft een goede kans om de score te verdubbelen: maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Na 20 minuten kwam Jong Ajax op gelijke hoogte via Mohammed Kudus, die van de rand van de zestien droog de 1-1 achter doelman Woud mocht schieten. Diezelfde Kudus zette na 34 minuten met een steekbal Youri Regeer vrij voor de Almeerse goal, maar hij schoot hard in het zijnet. Vlak voor rust kregen de Amsterdamse talenten nog een kans op de voorsprong, maar Woud kon de inzet van Fitz Jim overtikken.

In de 2e helft bleef smaakmaker Kudus achter in de kleedkamer bij Jong Ajax. De Amsterdammers kregen 10 minuten na rust een strafschop na een overtreding van Thibaut Lesquoy. Max de Waal schoot vervolgens de penalty hard achter Woud: 1-2. Nadat Warmerdam het vervolgens naliet de 1-3 te maken, gebeurde dit een kwartier voor tijd wel: Jong Ajax kwam er razendsnel uit en wist uiteindelijk via opnieuw Max de Waal te scoren. Acht minuten voor tijd kreeg Jong Ajax opnieuw een penalty: Max de Waal scoorde met 'een panenka' de 1-4. In de 88e minuut bepaalde Almere City invaller Thijmen Wildeboer met een kopbal de eindstand op 2-4.

Almere City FC - Jong Ajax 2-4

1-0 Duijvestijn (11)

1-1 Kudus (20)

1-2 De Waal (55) -pen

1-3 De Waal (77)

1-4 De Waal (82) - pen

2-4 Wildeboer (88)

Geel: Woud, Musampa, Van Gelderen

Arbiter: Hensgens

Almere City FC: Woud, Van Vlerken, Leeuwin, Breedijk, Lesquoy (Poll/62) , Resink (Smeets/58), Receveur, Duijvestijn (Ahannach/74), Alhaft, Pouwels (Wildeboer/74)), Van Hoeven (Van Leeuwen/74)

Jong Ajax: Raatsie, Regeer, Hillen, Musampa, Baas, Warmerdam, Rasmussen, Fitz-Jim, De Waal, Kudus (Van Gelderen/46), Unuvar