Voetbalverenigingen niet blij met coronacontrole kantine

DRONTEN • Zo 19 september 2021 | 12:48 • Zondag 19 september 2021 | 12:48

De Drontense verenigingen BAS, Swift'64, Reaal en asv Dronten sluiten zich aan bij de klachten van de amateursport over de coronacheck die vanaf 25 september nodig is voor sportkantines. Ze willen van burgemeester Gebben weten of de gemeente de nieuwe coronamaatregel streng gaat handhaven.

Sportverenigingen moeten net als de horeca de QR-code van bezoekers controleren voor ze naar binnen mogen. "Precies daar wringt de schoen", zegt voorzitter Wim Bartelds van Reaal Dronten. "We hebben al jaren een vrijwilligerstekort en het voelt wrang en ook wel paradoxaal dat we gestraft kunnen worden voor iets dat praktisch niet in te regelen is." Hein Grafhorst, voorzitter van BAS Voetbal, sluit zich daarbij aan. "Vanaf de start van de pandemie hebben we laten zien dat we de maatregelen willen naleven, maar dit is niet haalbaar."

Praktische problemen
Volgens Jan Bollemaat van asv Dronten zijn er ook praktische problemen, omdat bijvoorbeeld kleedkamers op een aantal sportparken alleen via de kantine te bereiken zijn. "Dit betekent dat er op trainingsdagen en speeldagen bij die de verenigingen veel vrijwilligers nodig zijn om adequate controle te kunnen inrichten. Dat is niet te doen."

De clubs willen daarom van de burgemeester weten hoe streng de gemeente gaat handhaven, stelt voorzitter Anco van der Velde van Swift'64. "We willen ons gezamenlijk inzetten maar het moet wel pragmatisch."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel