Almere City thuis niet langs hekkensluiter

ALMERE • Vr 24 september 2021 | 19:57 • Vrijdag 24 september 2021 | 19:57

Almere City FC heeft vrijdagavond in eigen huis niet weten te winnen van FC Dordrecht. In het Yanmar stadion kwam de ploeg van trainer Gertjan Verbeek niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de hekkensluiter. Almere City staat nu op de 14e plek van de Keuken Kampioen Divisie met 9 punten uit 8 gespeelde wedstrijden.

Almere City FC begon fel aan de wedstrijd, maar de eerste de beste kans voor de gasten was onmiddellijk raak in het Yanmar stadion. Agrafiotis mocht na een kwartier spelen van dichtbij de 0-1 binnenwerken (op aangeven van oud-Almere spits Stijn Meijer) na matig verdedigen bij Almere. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker: Alhaft zag een schot gekeerd door doelman Bossin en Breedijk kopte over na een vrije trap. Tien minuten voor rust sloeg FC Dordrecht echter weer genadeloos toe: linksback Savastano sloop mee naar voren en zette de gasten op een 0-2 voorsprong. Vlak voor rust kwam Almere City terug in de wedstrijd, nadat Bradly van Hoeven de aansluitingstreffer mocht aantekenen na een fout in de Dordrecht defensie. Deze 1-2 was ook de ruststand.

In het begin van de tweede helft kreeg FC Dordrecht een dot van een kans op de 1-3 via Stijn Meijer, maar de oud-City spits kopte van dichtbij naast. Twintig minuten voor tijd kwam Almere City op gelijk hoogte door een goal van Jonas Arweiler, die na rust in het veld was gekomen voor Maarten Pouwels. Na die gelijkmaker wisten de Almeerders geen grote kansen meer te creëren. FC Dordrecht was vlak voor tijd via invaller Suray nog dichtbij de overwinning, maar het bleef 2-2.

Almere City FC - FC Dordrecht 2-2

0-1 Agrafiotis (14)

0-2 Safastano (35)

1-2 Van Hoeven (41)

2-2 Arweiler (69)

Geel: Meijer, El Azzouzi, Schuurman

Arbiter: Cantineau

Almere City FC: Woud, Van Vlerken, Leeuwin, Breedijk, Lesquoy (Poll/60), Resink, Smeets (Helstrup/72), Duijvestijn, Alhaft, Pouwels (Arweiler/46), Van Hoeven (Ahannach/66)

FC Dordrecht: Bossin, Mannes, Schuurman, Pascu (Vliet/89), Van der Avert, Savastano, N'Diaye, Meijer, Holscher, Agrafiotis (Suray/73), El Azzouzi (Baggerman/81)