Urk in derby veel te sterk voor Flevo Boys

URK • Za 25 september 2021 | 17:01 • Zaterdag 25 september 2021 | 17:01

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag de derby tegen Flevo Boys overtuigend gewonnen. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten was op sportpark De Vormt de Emmeloorders met maar liefst 3-0 de baas.

De thuisploeg begon vanaf het begin al beter aan de wedstrijd dan Flevo Boys. Dat leverde na twaalf minuten de openingstreffer op, al ging die er niet in één keer in. William de Boer speelde een boogballetje op de paal, maar Hessel Snoek stond precies op de goede plek om de teruggekaatste bal binnen te koppen: 1-0.

Na de pauze loopt Urk verder uit. Hessel Snoek kan in de 57e minuut een hoekschop van William de Boer helemaal vrij inkoppen. Tien minuten later is Snoek opnieuw succesvol. Hij maakt zijn hattrick compleet door na een scrimmage voor het doel ook de derde Urkse treffer binnen te koppen.

SV Urk, dat koploper blijft, speelt volgende week een thuisduel tegen Buitenpost. Flevo Boys speelt dan een thuisduel tegen DETO.