Erelid Piet Tol van SV Urk geniet van overwinning op Flevo Boys

URK • Zo 26 september 2021 | 12:10 • Zondag 26 september 2021 | 12:10

Piet Tol, erelid van voetbalclub SV Urk, is trots op de voetballers van het eerste elftal van zijn club. In de hoofdklasse zette de ploeg van trainer Gert Jan Karsten dit weekend buurman Flevo Boys uit Emmeloord aan de kant met 3-0.

Tol is al vele jaren betrokken bij de amateurclub uit het vissersdorp. Alle zes zijn zoons speelden in het verleden in het eerste elftal. "Dus ik heb heel veel binding met de club, altijd al gehad", zegt Tol vanaf de tribune van SV Urk aan de Vormtweg.

Tol hielp bijvoorbeeld twee jaar lang bijna elke dag mee aan de bouw van die tribune op het sportpark. "Het moet in je hart zitten", zegt Tol over de voetbalclub. Hij vindt het moeilijk om te merken dat vrijwilligers zoals hij steeds minder goed te vinden zijn. "We hebben al heel veel mensen gevraagd en jammer genoeg bijna altijd nee op het rekest".

De voetballiefhebber roept vooral mensen op die gestopt zijn met werken en de energie hebben zich vrijwillig in te zetten voor een club zoals SV Urk. "Ik heb het altijd met heel veel liefde gedaan en nu nog steeds, alleen je merkt wel dat je ouder wordt", aldus Tol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel