Bergwijn en Rensch vallen af bij Oranje

FLEVOLAND • Vr 1 oktober 2021 | 12:18 • Vrijdag 1 oktober 2021 | 12:18

Voetballers Steven Bergwijn uit Almere en Lelystedeling Devyne Rensch zijn afgevallen voor de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal koos vorige maand nog voor het duo, maar geeft nu de voorkeur aan andere spelers.

Rensch, uitkomend voor Ajax, debuteerde onlangs in de wedstrijd tegen Turkije in Oranje. De verdediger was de afgelopen weken geen basisspeler bij de Amsterdammers. Afgelopen maandag speelde hij voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Rensch is wel opgeroepen voor Jong Oranje.

Bergwijn maakte de afgelopen jaren al vaker deel uit van het Nederlands elftal, maar miste dit jaar wel het EK. Ditmaal mist de aanvaller van Tottenham Hotspur de kwalificatieduels door een blessure. Bondscoach Van Gaal heeft daarom debutant Noa Lang opgeroepen.

Oranje speelt komende week in de WK-kwalificatie tegen Letland (uit, op 8 oktober). Op 11 oktober wacht de thuiswedstrijd tegen Gibraltar.

Jong Oranje
Naast Rensch is ook Jurgen Ekkelenkamp van Hertha BSC opgeroepen voor Jong Oranje. De Almeerder speelt sinds deze zomer in Berlijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel