Zaalvoetballers Urk mikken op plek in de top vier

URK • Za 9 oktober 2021 | 20:08 • Zaterdag 9 oktober 2021 | 20:08

De nieuwe trainer Theo van der Molen van ZVV Urk denkt dat het dit seizoen mogelijk is om met de zaalvoetballers bij de beste vier ploegen in de Eerste Divisie te eindigen. Van der Molen wil de lijn van zijn voorganger Andy de Jong graag doortrekken.

Van der Molen: "Ik denk dat het zeker mogelijk is. Wisseling van trainer zorgt er altijd voor dat er wat dingen veranderen. We staan nu op de vijfde positie en dat is een mooie uitgangspositie om verder uit te bouwen." Ook routinier en aanvoerder Jelbert Loosman denkt dat een eindklassering in de top vier mogelijk is: "Twee jaar geleden werd het seizoen voor het eerst afgebroken vanwege corona. We stonden toen op een gedeelde derde plaats. En vorig jaar stonden we na vijf duels zelfs bovenaan voordat de competitie werd afgebroken. Je zou zeggen dat dit perspectief biedt. Maar je weet niet hoe onze tegenstanders weer voor de dag komen. Maar ik denk dat we bij de bovenste vier tot vijf ploegen kunnen eindigen."

De 50-jarige Van der Molen is na zijn carriere als zaalvoetballer al jarenlang actief als trainer. Hij werkte in de afgelopen tijd vooral bij clubs uit de noordelijke provincies. Hij wil vooral voortborduren op wat zijn voorganger Andy de Jong op Urk al heeft ingezet. Van der Molen: "Urk is van oudsher altijd een counterploeg geweest. Andy heeft al meer de nadruk gelegd op de aanval. En dat wil ik zeker vasthouden en uitbouwen. En ik wil de ploeg ook conditioneel sterker maken."

Een puntje van zorg voor de nieuwe trainer is dat de selectie uit slechts acht spelers bestaat. "Op het moment dat er wat gebeurt is de groep te smal. We zijn daarom bezig om te kijken of er jeugdspelers zijn die genoeg kwaliteit hebben om aan te haken. Ook in ons tweede team zitten wel een aantal spelers die nog kunnen doorgroeien."

De afgelopen twee seizoenen werden door corona niet afgemaakt. Het is dus de vraag of het deze jaargang wel gaat lukken. Loosman: "Als sportman moet je dat voor jezelf voor ogen houden. Anders kun je je zelf in de voorbereiding niet honderd procent geven om helemaal fit te worden. Dus ik denk dat het een vereiste is om ervan uit te gaan dat je een heel seizoen gaat spelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel