Personele problemen bij Almere City tegen FC Den Bosch

ALMERE • Do 14 oktober 2021 | 21:08 • Donderdag 14 oktober 2021 | 21:08

Trainer Gertjan Verbeek van Almere City FC heeft tijdens de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch van vrijdagavond te maken met de nodige personele problemen. De oefenmeester kan niet beschikken over Daniël Breedijk, Tim Receveur, Anass Ahannach, Oussama Bouyaghlafen en Faris Hammouti. Deze spelers zijn allen geblesseerd of zijn op de weg terug na een blessure.

Almere City FC wil in Brabant na vijf wedstrijden eindelijk weer een keer tot winst komen. De ploeg van Gertjan Verbeek is nog altijd zoekende dit seizoen en heeft na tien wedstrijden slechts negen punten en staat daarom op een zeer teleurstellende achttiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch heeft precies evenveel punten als de Almeerders, maar staat negentiende, omdat de Brabanders een minder doelsaldo hebben.

Teleurstellend nieuws
Grote domper deze week bij Almere City was het nieuws rond Daniël Breedijk. De centrale verdediger scheurde tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen De Graafschap zijn kruisband af en dat betekent direct einde seizoen. Alhoewel de spoeling erg dun is centraal achterin, zullen de Almeerders pas tijdens de wintertransferperiode gaan kijken of ze versterking gaan halen voor deze positie. Tussentijds zal men niet op zoek gaan naar een contractloze speler.

Oude bekenden
FC Den Bosch staat onder leiding van Jack de Gier, oud trainer van City FC. Ook oud Almere City spelers Soufyan Ahannach en Gaston Salasiwa staan onder contract bij de club uit Brabant.

Duel ligt goed
De wedstrijd in stadion De Vliert begint vrijdagavond om 20.00 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom. De uitwedstrijd in Den Bosch is een duel dat de Almeerders de laatste jaren goed ligt: de laatste nederlaag in De Vliert dateert uit het seizoen 2013-2014.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel