Almere City één-na laatste na nederlaag bij FC Den Bosch

ALMERE • Vr 15 oktober 2021 | 20:57 • Vrijdag 15 oktober 2021 | 20:57

Almere City heeft vrijdagavond ook de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch verloren. De Brabanders waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Het was de alweer de zesde nederlaag van het seizoen voor de Almeerders in elf wedstrijden. De ploeg heeft nog altijd slechts 9 punten en zakt naar de één-na-laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

Almere City begon nog wel aardig aan de wedstrijd in Brabant en kreeg in de openingsfase via Lance Duijvestijn twee kansen om de score te openen. Toch kwam de thuisploeg na 20 minuten op voorsprong na een corner: uitgerekend oud Almere City speler Soufyan Ahannach werd niet strak gedekt en mocht de bal van dichtbij langs doelman Woud schieten. Jonas Arweiler was bij Almere City voor het eerst dit seizoen in de basis begonnen, maar moest zich na 25 minuten alweer geblesseerd laten vervangen door Maarten Pouwels. Vlak voor rust schreeuwde stadion De Vliert om een rode kaart voor Almere City verdediger Ramon Leeuwin, nadat hij Berte vasthield op weg naar de Almeerse goal. Scheidsrechter Oostrom gaf tot teleurstelling van het Brabantse publiek een gele kaart en een vrije trap aan Den Bosch.

In de 2e helft ging Almere City op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het in de openingsfase een goede kans via Thijs van Leeuwen. De buitenspeler zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Van der Steen. Tien minuten na rust kregen de Almeerders een megakans om op gelijke hoogte te komen via Maarten Pouwels. De boomlange spits schoof de bal echter van dichtbij voor een leeg doel naast. Even later zag diezelfde Pouwels een hard schot gekeerd worden door keeper Van der Steen. Aan de andere kant was Kuijpers namens de thuisploeg gevaarlijk in de omschakeling, maar Woud kon redding brengen. Een echt slotoffensief kwam niet meer van de grond voor Almere City en dus ging ook deze belangrijke wedstrijd verloren.

FC Den Bosch - Almere City FC : 1-0

1-0 Ahannach (20)

Geel: Leeuwin

Arbiter: Oostrom

FC Den Bosch: Van der Steen, Van den Bogert, Felida, Van der Heijden (Maas/71), Hornkamp (Zuijderwijk/46), Ahannach, Van Beijnen, Kuijpers (Burnet/92), Mulders, Berte (Scheij/78), Salasiwa

Almere City FC: Woud, Van Vlerken, Leeuwin, Helstrup, Lesquoy, Resink (Wildeboer/76) , Smeets , Duijvestijn, Van Leeuwen (Alhaft/63), Arweiler, Van Hoeven (Puriel/46)