De Meeuwen viert een halve eeuw hockey

NOORDOOSTPOLDER • Za 16 oktober 2021 | 20:00 • Zaterdag 16 oktober 2021 | 20:00

Hockeyclub De Meeuwen uit Emmeloord viert dit jaar het vijftigjarig bestaan met een reeks activiteiten. Zo werd er zaterdag voor de jeugdleden een clinic gegeven door international Lars Balk. De club werd destijds opgericht om diverse redenen, maar één daarvan was opmerkelijk: het relatief hoge aantal zelfdodingen.

Volgens Lied Tromp Meesters, één van de oprichters van de club, speelden de zorgen over het aantal suïcides in de jaren zestig in de Noordoostpolder ook binnen de Soroptimistclub, een vrouwennetwerkorganisatie waar ze lid van was. De organisatie streeft naar een betere positie van vrouwen en meisjes. Activiteiten voor de jeugd, zoals een hockeyclub, moesten meer kleur brengen in het leven in het dorp.

Dat is 50 jaar later duidelijk gelukt. Op de Algemene Ledenvergadering van de club werd Tromp Meesters deze maand dan ook voor haar inzet voor de club benoemd tot erelid.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0800 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel