Handballers HAVAS willen op eigen kracht in eredivisie blijven

ALMERE • Zo 17 oktober 2021 | 16:21 • Zondag 17 oktober 2021 | 16:21

De handballers van HAVAS willen dit seizoen beter presteren dan in de afgelopen twee jaargangen. Daarin wisten de Almeerders zich te handhaven omdat de competitie door corona werd afgeblazen. Dit keer willen ze de competitie helemaal uitspelen zodat ze kunnen laten zien dat ze ook op eigen kracht in de eredivisie kunnen blijven.

Coach Sicco Timmerman: "We willen kampioen van het rechter rijtje worden. Als het twee plaatsen lager wordt is dat nog steeds prima." Timmerman zegt dat in de wetenschap dat de eredivisie is uitgebreid van twaalf naar zestien ploegen. De laatste twee ploegen degraderen uit de eredivisie. Timmerman: "Zolang we maar niet bij de onderste vier terecht komen. En dat gaat wel lukken."

De Almeerders hebben tot nu toe twee duels gewonnen en drie wedstrijden verloren. De laatste nederlaag was zaterdagavond. E&O uit Emmen was op bezoek in Almere. De Emmenaren wonnen het duel eenvoudig met 33-24.

Volgens Timmerman een terechte nederlaag, want zijn ploeg speelde niet best: "Ik ga me niet verschuilen achter blessures, maar er waren twee spelers geblesseerd. We waren fysiek twintig kilo lichter en wat betreft kracht tien kilo lichter dan E&O. Onze kleine mannetjes hadden daar moeite mee. Je moet het dan hebben van snel spel, en dat hadden de mannen vandaag niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel