Almere City behoudt vertrouwen in trainer Gertjan Verbeek 

ALMERE • Wo 20 oktober 2021 | 21:35 • Woensdag 20 oktober 2021 | 21:35

Het zijn lastige tijden voor het ambitieuze Almere City FC in het betaald voetbal. Daar waar de club vorig seizoen tot de laatste speeldag meedeed in de strijd om rechtstreekse promotie naar de eredivisie, staat de ploeg nu na 11 wedstrijden op een zeer teleurstellende voorlaatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Toch is er bij de clubleiding geen sprake van paniek en houdt men vertrouwen in trainer Gertjan Verbeek.

Algemeen directeur John Bes: "We staan allemaal onder druk vanwege de slechte resultaten. We ervaren daar allemaal de nadelen en naweeën van. Dat is gewoon niet fijn. Met elkaar staan we naast elkaar om het tij uiteindelijk te doen keren. Zolang de overtuiging er is dat dit lukt, houden we ons daar aan vast en zetten we de schouders eronder. Die overtuiging moet primair liggen bij de staf, daar zit voldoende ervaring en onafhankelijkheid om te kunnen inschatten of dit daadwerkelijk kan." Volgens Bes is trainer Gertjan Verbeek nog altijd de juiste man op de juiste plaats bij Almere City FC.

Geen crisis
Volgens Bes is er ondanks de huidige sportieve malaise geen sprake van een crisis binnen de club: "In voetbaltermen hoor je nu een crisis te hebben: je staat 19de en met onze ambitie en verwachtingen die wij de afgelopen jaren zelf hebben gecreëerd, is dat teleurstellend. We gedragen ons daar alleen totaal niet naar. Niet in de zin dat niet iedereen er van alles aan doet om het tij te keren. Iedereen is bezig om dingen beter te doen, zowel binnen als buiten de lijnen. Alleen we laten ons niet afleiden door de ranglijst."

Boven komen drijven
De algemeen directeur zegt de komende tijd strijdbaar te zijn: "Dat wij niet 19e willen staan en dat wij dit ook niet hadden verwacht, dat spreekt voor zich. Dat we daar ook geen genoegen mee nemen, spreekt ook voor zich. We zijn heel strijdbaar om dit op korte termijn te veranderen. Dat we in een situatie komen dat we straks, over een paar maanden, terugkijken en dan denken: dat hebben we goed gedaan, veel mensen hebben ons destijds afgeschreven, maar we komen toch bovendrijven."

Na 6 wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, hoopt Almere City komende vrijdagavond eindelijk weer een overwinning te kunnen bijschrijven in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders spelen dan thuis tegen Jong PSV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel