City FC verliest ook van Jong PSV: 3-5

ALMERE • Vr 22 oktober 2021 | 19:56 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 19:56

Almere City FC heeft vrijdagavond ook de thuiswedstrijd tegen Jong PSV verloren. De beloften uit Eindhoven waren in het Yanmar stadion met 3-5 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Het was de 4e nederlaag op rij voor de Almeerders, die nu al zeven wedstrijden op rij wachten op een overwinning. City FC staat nog altijd voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie met 9 punten uit 12 wedstrijden.

In de eerste helft kwam Almere City na elf minuten spelen op voorsprong. Maarten Pouwels brak door over rechts en bediende vervolgens keurig Ilias Alhaft, die met zijn linker hard en droog de 1-0 binnenschoot. Lang konden de Almeerders niet genieten van de voorsprong, want al binnen een kwartier kwam Jong PSV op gelijke hoogte. Bakayoko snelde op links langs Lesquoy en wist vervolgens in de korte hoek doelman Woud te verschalken.

Almere City ging na deze tegenvaller niet bij de pakken neer zitten en kwam na 25 minuten weer op voorsprong: spits Maarten Pouwels mocht een corner van Van Hoeven van dichtbij snoeihard tegen de touwen koppen: 2-1. Toch wist Jong PSV alweer snel op gelijke hoogte te komen na weer een snelle aanval over rechts: Saibari mocht uiteindelijk de trekker overhalen: 2-2.

In de 2e helft kwam Jong PSV na 8 minuten op voorsprong in Almere na weer een voorzet van rechts: Dante Sealy mocht té makkelijk van dichtbij de 2-3 binnenkoppen. Maarten Pouwels kreeg vervolgens een goede kans op de 3-3 maar de boomlange spits schoot van dichtbij over. Een kwartier voor tijd was de thuisploeg wederom heel dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van Duijvestijn kwam via de binnenkant van de lat terug het veld in. Daar waar Almere het dus naliet terug te komen, wist Jong PSV vlak voor tijd wel nog twee keer makkelijk te scoren via Dante Sealy: hij voltooide zijn hattrick en bracht de stand op 2-5. In de extra tijd bepaalde Maarten Pouwels uit een penalty de eindstand op 3-5.

Almere City FC - Jong PSV : 3-5

1-0 Alhaft (11)

1-1 Bakayoko (15)

2-1 Pouwels (25)

2-2 Saibari (33)

2-3 Sealy (53)

2-4 Sealy (83)

2-5 Sealy (85)