Sportarts: 'Voordelen van sporten ouderen wegen zwaarder dan nadelen'

FLEVOLAND • Za 23 oktober 2021 | 11:08 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 11:08

Sportarts Christiaan Swellengrebel van het Sport Medisch Centrum Flevoland (SMC) in Lelystad raadt mensen die op oudere leeftijd beginnen met sporten aan om een medische test te doen. Volgens hem is het verstandig om eerst uit te laten zoeken of er een hoog risico op hart- en vaatziekten is.

"Als ze hun hele leven hebben gesport dan hebben ze dat rustig opgebouwd en is hun hart daar wel aan gewend", zegt Swellengrebel. De sportarts ziet de laatste tijd veel vaker dat ouderen op latere leeftijd een extreme sportprestatie neerzetten. Swellengrebel adviseert ouderen om aan sport te doen. "De voordelen van bewegen en sporten wegen zwaarder dan de nadelen", aldus de arts van het SMC.

Swellengrebel reageert op de prestatie van Almeerder Wim van Brummen (71). Van Brummen liep onlangs zijn 100ste marathon. De hardlooptrainer van Just Run uit zijn stad liep zijn eerste marathon in 1986. Hij is dus een ervaren hardloper en weet waar hij over praat. "Zorgen dat je blijft trainen en dat je plezier in de sport hebt, zegt Van Brummen vlak na de finish van zijn 100ste marathon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel