Batavia'90 wint stadsderby van Unicum

LELYSTAD • Za 23 oktober 2021 | 18:37 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 18:37

In de 2e klasse G heeft Batavia'90 zaterdagmiddag de stadsderby gewonnen van vv Unicum. Op het eigen sportpark Doggersbank was de ploeg van trainer Habib al Mohsinawi met 1-0 te sterk voor hun plaatsgenoten uit Lelystad. Batavia'90 is door de zege nu alleen koploper in de 2e klasse G.

Bij rust was het nog 0-0 in Lelystad na een saaie eerste helft, waarin nauwelijks kansen gecreerd werden. In de tweede helft waren de kansen opnieuw schaars, maar tekende Yousef Tokhi voor de enige treffer van de wedstrijd. Voor Tokhi was het een bijzonder doelpunt, want hij speelde in het verleden lang bij vv Unicum.

Doordat medekoploper ASV Dronten zaterdagmiddag verrassend met 3-0 onderuit ging bij Veensche Boys, is Batavia'90 nu alleen koploper in deze 2e klasse G met 15 punten uit 5 gespeelde wedstrijden.