​​​​​​​Hockeydames spelen gelijk tegen Alliance

ALMERE • Zo 24 oktober 2021 | 14:48 • Zondag 24 oktober 2021 | 14:48

De dames van De Almeerse Hockey Club hebben zondagmiddag in de overgangsklasse 2-2 gelijkgespeeld tegen Alliance uit Heemstede. De ploeg van het trainersduo Bas Beuse en Daniël Puysseleire stond lang op voorsprong maar gaf in de slotfase toch de overwinning weg.

Alliance kwam na tien minuten op voorsprong. De eerste strafcorner van Susanne van der Bijl was meteen raak. De Almeerse dames kwamen in het tweede kwart langszij door een benutte strafbal van Lucca van der Hoorn. Vlak voor rust gaf Yvette Willems na een scrimmage het laatste tikje. Het betekende de 2-1 voorsprong voor Almere.

In het derde kwart kregen de Almeerders meer grip op de wedstrijd. De ploeg creëerde wel een veldoverwicht, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. In het slot van het duel probeerden de gasten de gelijkmaker te forceren. Met succes want vlak voor tijd scoorde Veerle Groeneveld uit een strafcorner alsnog de gelijkmaker.

Ondanks het puntverlies stijgen de Almeerders van de derde naar de tweede plaats in de overgangsklasse. De ploeg staat drie punten achter koploper Scharweijde uit Zeist.