Handbalkeepster Ten Holte in voorlopige WK-selectie

ALMERE • Ma 25 oktober 2021 | 16:02 • Maandag 25 oktober 2021 | 16:02

Handbalkeepster Yara ten Holte uit Almere is door interim bondscoach Monique Tijsterman opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands dames handbalteam. Alleen de 34 speelsters van deze voorlopige selectie zijn speelgerechtigd voor het WK dat van 1 tot en met 19 december wordt gehouden in Spanje. De handbaldames verdedigen daar de wereldtitel.

Oranje speelt in voorbereiding op het WK van 25 tot en met 28 november een toernooi in Noorwegen. De selectie zal dan bestaan uit 21 speelsters. Na dit toernooi in Bergen wordt het team teruggebracht tot 18 speelsters die uiteindelijk naar het WK gaan.

Ten Holte heeft tot nu toe nog nooit de definitieve selectie voor een groot eindtoernooi gehaald. De doelvrouw van Borussia Dortmund zat dit jaar ook in de voorlopige selectie voor de Olympische Spelen in Japan. Voor de definitieve selectie is ze toen afgevallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel