Verbeek: "We zijn niet kansloos tegen favoriet Go Ahead Eagles"

ALMERE • Wo 27 oktober 2021 | 6:17 • Woensdag 27 oktober 2021 | 6:17

De profvoetballers van Almere City FC zijn in de eerste ronde van de KNVB beker niet kansloos tegen Go Ahead Eagles. Dat zegt trainer Gertjan Verbeek van de Almeerders, die bezig zijn aan een uiterst teleurstellend seizoen. "Je begint op 0-0. Beker is altijd apart en je ziet altijd verrassende uitslagen in de eerste en tweede ronde van de beker. We hebben niet de illusie dat we de finale halen, maar tegen Go Ahead zijn er kansen en mogelijkheden."

Toch ziet Verbeek de eredivisionist uit Deventer woensdagavond als de grote favoriet. "Wij hebben wel het thuisvoordeel maar zij hebben een wedstrijd of tien gespeeld in de eredivisie en die nemen ze wel mee in de rugzak. Plus het feit dat ze zich behoorlijk versterkt hebben. Aanvallend zijn ze er behoorlijk op vooruit gegaan."

Almere City FC treft een tegenstander in blakende vorm. Go Ahead Eagles dat vorig seizoen naar de eredivisie promoveerde won afgelopen weekend nog knap van Vitesse. De ploeg van trainer Kees van Wonderen staat na tien speelrondes op een keurige tiende plaats. De Almeerders zijn juist bezig aan een uiterst teleurstellend seizoen en staan op de een na laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste vier duels werden verloren. De laatste nederlaag, afgelopen vrijdag tegen Jong PSV, kwam hard aan. De Eindhovenaren waren in Almere met 5-3 te sterk.

Volgens Verbeek is deze week uit de evaluatie naar voren gekomen dat zijn ploeg veel meer als een hecht team moet gaan spelen: ‘’Je moet juist elkaar helpen in een fase dat het wat moeizamer gaat of als er een teleurstelling te verwerken is. Het is bijna zoiets als bij een crematie. Dan komt de familie ook bij elkaar om elkaar te steunen en sterkte te wensen. En dat moeten wij ook veel beter doen.’’

Verbeek kan niet beschikken over Stije Resink. De middenvelder zit vanwege ziekte niet bij de wedstrijdselectie. Voor de geblesseerden Anass Ahannach en Oussama Bouyaghlafen komt de wedstrijd nog iets te vroeg. Het duel in Almere begint woensdagavond om 20.00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel