Almere City FC uitgeschakeld in KNVB Beker

ALMERE • Wo 27 oktober 2021 | 22:07 • Woensdag 27 oktober 2021 | 22:07

De profvoetballers van Almere City FC zijn woensdagavond uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was niet opgewassen tegen eredivisionist Go Ahead Eagles, dat met 2-0 te sterk was. Na vier competitienederlagen op rij is dit de vijfde achtereenvolgende verliespartij van de Almeerders, die nu al een reeks van acht duels niet meer hebben gewonnen.

Almere City FC kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Doelman Michael Woud maakte in de vijtiende minuut een overtreding op de doorgebroken Luuk Brouwers. Het leverde de gasten uit Deventer een strafschop op. Brouwers verzilverde de strafschop zelf.

De enige kans op de gelijkmaker in de eerste helft kwam van de voet van Go Ahead-verdediger Gerrit Nauber. Hij gaf een harde terugspeelbal aan zijn doelman Andries Noppert. Deze kon de bal maar net voor de lijn onschadelijk maken.

In de tweede helft kwam Almere City FC sterk uit de kleedkamer. Binnen tien minuten creëerde de ploeg drie grote kansen. Frederik Helstrup kon na een hoekschop bij de tweede paal net niet de gelijkmaker binnen tikken. Kort daarna kopte Tim Receveur een voorzet van Bradly van Hoeven maar net naast de paal. De grootste kans was voor Lance Duijvestijn die op aangeven van Ilias Alhaft een honderdprocentkans in de handen schoot van Go Ahead-doelman Andries Noppert.

In de 69e minuut was het wel weer raak voor Go Ahead. Mats Deijl kopte vanuit een hoekschop de tweede treffer van de gasten in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.