Almere City FC boekt belangrijke zege bij Helmond Sport

ALMERE • Ma 1 november 2021 | 19:57 • Maandag 1 november 2021 | 19:57

Na bijna twee maanden heeft Almere City FC weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Helmond Sport won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met 1-2. Jonas Arweiler was met twee doelpunten de matchwinner.

Almere City kende een droomstart en stond al binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong. Twee keer werd Arweiler aangespeeld in het strafschopgebied en beide keren schoot de spits raak. Die snelle voorsprong was een opsteker voor de Almeerders, die voor het laatst een competitieduel wonnen op 4 september (3-0 tegen TOP Oss). Naarmate het duel vorderde, kwam Helmond Sport wat beter in de wedstrijd. Toch hield Almere vrij eenvoudig stand, totdat vlak voor rust Jelle van Landschoot de aansluitingstreffer maakte.

In de tweede helft werd de wedstrijd er niet beter op. Almere had in de omschakeling de nodige ruimte om te scoren, maar het ontbrak de ploeg aan overzicht om er daadwerkelijk een grote kans van te maken. Daardoor bleef het tot het einde spannend. Helmond Sport probeerde het wel, maar tot echt grote kansen kwam de thuisploeg ook niet. De circa vijftig meegereisde fans uit Almere konden daardoor weer eens een overwinning vieren.

Wedstrijdverloop:
90+4. Helmonder Jossue Dollet krijgt nog rood na een opstootje.

90+2. Doelman Woud brengt redding op een schot van Helmond-spits Jossue Dollet.

89. Helmond dringt aan, maar Almere houdt nog altijd stand zonder al te grote kansen weg te geven.

81. Invaller Van Leeuwen wil de bal op het hoofd van Puriel leggen, die in dat geval van dichtbij kan binnenkoppen. De bal gaat echter net over het hoofd van de aanvaller. Weg kans voor Almere City.

78. Laatste wissel bij Almere City. Tijmen Wildeboer vervangt Jonas Arweiler.

72. Wissel Helmond Sport. Sander Vereijken wordt met kramp vervangen door Illias Breugelmans.

66. Slecht nieuws voor Almere City. Faris Hammouti lijkt geblesseerd en kan niet verder. Steve Tunga vervangt hem.

65. Jules Houttequiet gaat eruit bij Helmond Sport, Jessy Hendrikx vervangt hem. Ondertussen heeft Almere City al een aantal keren verzuimd een counter goed uit te spelen. Daardoor blijft het 1-2 en dus nog spannend.

57. Dubbele wissel Almere City FC. Illias Alhalft en Bradley van Hoeven worden vervangen door Jeffrey Puriel en Thijs van Leeuwen.

51. Jorrit Smeets kan niet verder, de middenvelder is duizelig. Hij wordt vervangen door Marcelencio Esajas.

46. Almere City FC heeft afgetrapt voor de tweede helft. Geen wissels aan beide kanten.

Rust, 1-2 de stand in het voordeel van Almere City FC.

43. 1-2 Doelpunt Helmond Sport. De thuisploeg doet wat terug via Jellert van Landschoot. Hij kan zo doorlopen richting doelman Woud en binnenschieten.

35. Duijvesteijn wordt diep gestuurd door Faris Hammouti. De Almeerder schiet de bal in kansrijke positie naast.

34. Weer Helmond Sport, ditmaal via Jellert van Landschot. Zijn poging van binnen het strafschopgebied gaat maar net over. Trainer Gertjan Verbeek heft zijn handen omhoog, hoe kon de Helmonder zo vrijstaan?

33. Vrije trap voor Helmond Sport vanaf een meter of twintig van het doel van City-keeper Michael Woud. De bal van Dean van der Sluijs gaat recht op Woud af, die redding kan brengen.

30. Poging van aanvoerder Tim Receveur vanaf een meter of achttien van het doel. De bal gaat maar net over.

16. De thuisploeg zoekt de aanval. Jossue Doet probeert het met een hakbal, maar via een Almeerder verdwijnt de bal naast het doel. De hoekschop levert geen gevaar op.

13. 0-2 Doelpunt Almere City. Heerlijke aanval Almere City, met opnieuw Arweiler als afmaker. Almere City met een uitstekende start van de wedstrijd.

11. Hoekschop Helmond Sport. De bal komt op het hoofd van Van Landschoot, maar hij kopt de bal over het Almeerse doel.

7. 0-1 Doelpunt Almere City. Bij de eerste de beste grote kans is het direct raak. Jonas Arweiler schiet raak na een prima steekbal van Lance Duijvesteijn.

1. Er is afgetrapt door Helmond Sport.

Opstelling Helmond Sport:

Havekotte, Reith, De Bie, Van der Meer, Van der Sluijs, Lion, Vereijken (72. Breukelmans), Van Landschoot, Bosiers, Dolet, Houttequiet (65. Hendrikx).

Opstelling Almere City FC:
Woud, Hammouti (66. Tunga), Leeuwin, Helstrup, Poll, Receveur, Smeets (51. Esajas), Duijvesteijn, Van Hoeven (57. Van Leeuwen), Arweiler (78. Wildeboer), Alhaft (57. Puriel).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel