SV Urk wint wel maar geen periodetitel

FLEVOLAND • Za 6 november 2021 | 16:43 • Zaterdag 6 november 2021 | 16:43

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag een uitduel tegen AVV Swift gewonnen. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten ging er in Amsterdam in blessuretijd met 3-2 met de winst vandoor. De Urkers hadden een theoretische kans op de periodetitel, maar die werd gewonnen door Genemuiden dat ook de volle winst pakte tegen SDC Putten.

De Urkers kwamen in de 23e minuut op achterstand door een blunder van doelman Richard Strijker. Hij verspeelde na een terugspeelbal de bal vlak voor zijn doel waardoor Swift eenvoudig op voorsprong kon komen. De Urkers zetten daarna een tandje bij. In de 34e minuut tekende Klaas Romkes voor de gelijkmaker. Twee minuten later zette Riekelt Nentjes met een droge knal de Urkers op een 2-1 voorsprong.

Na de pauze zette Swift meer druk naar voren. Dit resulteerde in de 63e minuut in de gelijkmaker. Na een scrimmage kon Fidel Yilmaz de bal binnen werken. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Maar diep In de blessuretijd schoot Pieter Brands alsnog de bal in het doel. Volgende week spelen de Urkers een thuisduel tegen ONS Sneek.

Flevo Boys
Ook Flevo Boys deed goede zaken vanmiddag door met 2-4 te winnen bij AZSV in Aalten. Door die zege klimmen de Emmeloorders naar plek vijf in de Hoofdklasse B. Volgende week speelt Flevo Boys tegen AVV Swift.