'Ruwe Diamant' Benjamin Koch wil in Italië spelen

ALMERE • Zo 14 november 2021 | 21:00 • Zondag 14 november 2021 | 21:00

"Eerst Eredivisie in Nederland, dan richting het Nederlandse team en daarna Italië", zegt volleybaltalent Benjamin Koch (15) uit Almere als hem wordt gevraagd naar zijn droom. Het talent heeft de route van zijn volleybalcarrière al uitgestippeld. Koch staat deze week centraal in de serie 'Ruwe Diamant' van Omroep Flevoland.

Koch wordt gezien als groot talent. Hij speelt op dit moment in de tweede divisie bij Vovem'90 uit Emmeloord. Daar kan hij volgens trainer Hans Vreeling onder druk al wennen aan een hoger niveau. "Oudere mensen weten beter hoe ze met een bal om moeten gaan, dus hij krijgt wat moeilijkere blokjes voor zich", zegt Vreeling.

Stap voor stap
Om de top in Italië te halen moet Koch volgens de trainer veel uren maken. "Hij mag die droom hebben en wij gaan stap voor stap werken of hij die droom kan waarmaken", aldus de Emmeloorder.

Verder speelt de Almeerder bij Jeugd Oranje <17 jaar, Volleybalvereniging PDK in Huizen en bij Beachvolleybal Team Nederland BTN <17.

Bekijk hier aflevering 1 uit de serie 'De ruwe Diamant'



In de serie 'De ruwe Diamant' volgt Omroep Flevoland talentvolle sporters uit Flevoland. Aan deze ruwe diamanten moet nog wel worden geslepen om uiteindelijk een topsporter te worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel