Almere City baalt van besluit KNVB: duels niet uitgesteld

ALMERE • Do 18 november 2021 | 15:29 • Donderdag 18 november 2021 | 15:29

Profvoetbalclub Almere City FC is zeer teleurgesteld dat het competitieprogramma voor de komende weken niet uitgesteld kan worden. Dit betekent dat de wedstrijden in het betaald voetbal tot minimaal 4 december zonder publiek gespeeld zullen worden.

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of uitstel van het programma mogelijk was. Na overleg met diverse belanghebbenden, zoals het Supporterscollectief, sportzender ESPN, politie en gemeentes, kwam de KNVB tot de slotsom dat het vrijwel onmogelijk is om de wedstrijden op te schuiven. Verder is het uiterst onzeker of er na 4 december wél weer met publiek gevoetbald kan gaan worden.

Onbegrip
Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: "Heel teleurstellend. Het is helaas niet gelukt, maar daar moeten we mee dealen. We voetballen voor supporters en sponsoren en zo moet het zijn. Dus veel liever hadden we het uitgesteld naar betere tijden". Het steekt Bes vooral dat het betaald voetbal van 100 naar 0 is teruggegaan: "Misschien zit daar nog wel het meest onbegrip: dat het ons ook niet gegund is om bijvoorbeeld met 1250 mensen overdag in een stadion te spelen, zonder uitpubliek en zonder alcohol. Die hele suggestie is niet gedaan en dat is wel heel vervelend. Dat vind ik oprecht heel vervelend voor onze sponsors en supporters, die ons al anderhalf jaar steunen en nu het kind van de rekening worden", aldus directeur Bes.

De KNVB overlegt met het demissionaire kabinet over een compensatieregeling, nu de clubs de opbrengsten uit kaartverkoop mislopen. Almere City FC speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Excelsior al zonder publiek en zal komende vrijdag de thuiswedstrijd tegen MVV in een leeg Yanmar Stadion moeten spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel