Hockeydames zijn helemaal klaar voor promotieklasse

ALMERE • Za 20 november 2021 | 17:25 • Zaterdag 20 november 2021 | 17:25

De dames van De Almeerse Hockey Club zijn ervan overtuigd dat ze dit seizoen gaan promoveren naar de promotieklasse. Tot nu toe ligt de ploeg goed op schema. De vrouwen staan na tien duels in de overgangsklasse op de tweede plaats net achter koploper Scharweijde. Het team is dus goed op weg om de hoge ambities waar te maken.

Yvette Willems is één van de routiniers in het team. Volgens haar herbergt de ploeg alle kwaliteiten die nodig zijn om te promoveren: "Wij hebben deze doelstelling al twee of drie jaar. Maar de laatste seizoenen heeft corona ons de das om gedaan. We stonden toen bovenaan totdat de competitie werd stilgelegd", aldus Willems.

Daniël de Puysseleire en Bas Beuse vormen het trainersduo van de ambitieuze dames. Ze hebben onderling een duidelijke taakverdeling. De Puysseleire: "Bas doet de organisatorische-, planningtechnische- en management kant van het team. Ik ben voornamelijk bezig met de inhoud en de tactische en technische kant van de trainingen en de wedstrijdvormgeving."

Hecht team
Bij De Almeerse is iedereen het er wel over eens: het damesteam heeft alles in huis om de promotie ook daadwerkelijk waar te gaan maken. Willems: "We zijn echt een team. We willen altijd met z'n allen werken. En als het zelf even niet gaat dan kun je altijd op je teamgenoten vertrouwen." Bas Beuse: "Het is een hechte groep, lang bij elkaar. Veel meiden echt van hier. De meiden die erbij zijn gekomen, zijn er al een tijd en die passen gewoon bij deze club."

Het trainersduo is ervan overtuigd dat de dames het hogere niveau in de promotieklasse goed aan kunnen. De Puysseleire: "We hebben gewoon echt de kwaliteiten. We proberen nu ook al kritisch te zijn dat een zeven niet voldoende is. Op het moment dat we dan ook echt promoveren, dat we dan ook gewoon het niveau aan kunnen." Ook Beuse heeft vertrouwen: "We zijn gewoon een sterke ploeg. Ik denk zeker dat we iets te zoeken hebben in de promotieklasse. Wij kunnen daarin gewoon mee komen. Dat weet ik zeker!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel