'Ruwe Diamant' Merel Veltman richt zich op de Spelen van 2028

ALMERE • Zo 21 november 2021 | 13:06 • Zondag 21 november 2021 | 13:06

In 2028 of 2032, dan wil triatlontalent Merel Veltman in actie komen tijdens de Olympische Spelen. Dat is haar doelstelling op lange termijn. Eerst wil het 16 jarige talent uit Almere graag nog een keer het podium halen van een EK en WK bij de junioren. Aan de doelstellingen werkt de 'Ruwe Diamant' elke dag hard.

Ervaring
Veltman deed dit jaar al veel ervaring op tijdens haar eerste jaar bij de junioren. Zo kwam ze in actie tijdens het EK in Alanya. De Almeerse kwam ten val in de halve finale en miste daarom de finale in Turkije. In het algemeen klassement eindigde Veltman uiteindelijk als 38ste.

De komende jaren wil ze die prestatie verbeteren en droomt ze dus van een podiumplaats op het EK en WK. Haar trainer Paul Verkleij zegt in deze aflevering van de 'Ruwe Diamant' dat hij veel vertrouwen heeft in Merel, maar dat het lastig is om te voorspellen of de triatleet ook echt de top haalt.

In de serie 'De Ruwe Diamant' volgt Omroep Flevoland talentvolle sporters uit Flevoland. Aan deze ruwe diamanten moet nog wel worden geslepen om uiteindelijk een topsporter te worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel