Hockeymannen gaan winterstop in met thuiszege op Cartouche

ALMERE • Zo 21 november 2021 | 17:43 • Zondag 21 november 2021 | 17:43

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft de eerste seizoenshelft in de Promotieklasse zondagmiddag goed afgesloten. Op het eigen sportpark Klein Brandt won de ploeg, van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf, met 2-1 van de nummer 5 van de ranglijst Cartouche uit Leidschendam-Voorburg.

Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0 nadat Manu Verga via een strafcorner variant de wedstrijd had opengebroken. In het 4e kwart verdubbelde Joep Troost de score voor de thuisploeg. Vlak voor tijd kwam Cartouche na een strafcorner terug in de wedstrijd: 2-1. In de slotfase werd het nog even spannend, maar uiteindelijk wisten de Almeerders de overwinning over de streep te trekken.

De Almeerse Hockey club gaat nu de winterstop in als de nummer 7 van de Promotieklasse met 13 punten uit 11 gespeelde wedstrijden. De ploeg gaat zich nu opmaken voor het zaalseizoen, waarin het uitkomt in de Hoofdklasse, het hoogste niveau.