Almere City verliest met 3-0 bij FC Emmen

ALMERE • Ma 29 november 2021 | 19:55 • Maandag 29 november 2021 | 19:55

Almere City heeft maandagavond ook de eerste wedstrijd sinds het vertrek van trainer Gertjan Verbeek verloren. In Drenthe was FC Emmen met 3-0 te sterk voor de formatie van interim-trainer Tim Bakens. Bij rust leidde de thuisploeg al met 2-0. Het was de 10e nederlaag in 17 wedstrijden voor de Almeerders, die 18e blijven op de ranglijst.

Almere City trad aan met een 5-mans defensie voor meer defensieve zekerheid. Nadat de Almeerders na 3 minuten een goal van Jonas Arweiler geannuleerd zagen worden, kwam de ploeg al vroeg op achterstand na een ongelukkige actie van linksback Thomas Poll. Hij werkte de bal na 7 minuten achter zijn eigen defensie waardoor Jasin Assehnoun de bal in de schoot geworpen kreeg en direct de 1-0 mocht aantekenen.

Na 20 minuten lag ook de 2-0 achter City-doelman Etemadi na opnieuw geklungel aan Almeerse zijde: Faris Hammouti leverde de bal zo maar in bij Hilterman. Doelman Etemadi kon zijn inzet in eerste instantie nog keren, maar deed dit maar half, waardoor Jasin Assehnoun in de rebound de bal in de lege goal mocht schieten: 2-0. Dit bleek ook de ruststand op de Oude Meerdijk.

In de tweede helft was de wedstrijd snel definitief beslist. Na 7 minuten tekende Jasin Assehnoun met een fraai schot vanaf de rand van het zestienmetergebied voor de 3-0. Hij mocht ongestoord aanleggen en krulde bal fraai over Etemadi. Almere wist in het vervolg van de wedstrijd nog één keer echt gevaarlijk te worden: invaller Pouwels miste op aangeven van Arweiler van dichtbij een 100% kans op de eretreffer. Komende vrijdag speelt Almere City een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

Wedstrijdverloop:

92. Afgelopen: 3-0

79. Invaller Maarten Pouwels mist een 100% kans voor Almere op aangeven van Arweiler.

78. FC Emmen verdediger Mensdes lijkt hands te maken in de eigen zestien, maar Almere krijgt geen strafschop.

77. Pouwels komt voor Duijvestijn bij Almere.

65. Hammouti gaat naar de kant bij Almere, Thijs van Leeuwen komt binnen de lijnen.

52. FC Emmen komt op 3-0 na een mooie goal van opnieuw Jasin Assehnoun. Vanaf de rand van de zestien krult hij de bal fraai over Etemadi. Zijn derde van de avond.

46. Anass Ahannach is bij Almere in de ploeg gekomen voor Puriel.

Rust: 2-0

43. Geel voor Arweiler na een spijkerharde overtreding op Araujo.

20. FC Emmen komt op 2-0 via opnieuw Jasin Assehnoun. Hij profiteert van geklungel van Hammouti. In eerste instantie kan Etemadi nog redding brengen maar vervolgens schuift Assehnoun de bal in de lege goal.

7. Goal FC Emmen via Jasin Assehnoun. Hij krijgt de bal via Thomas Poll in de schoot geworpen en kan oog in oog met Etemadi de 1-0 aantekenen. Ongelukkige actie van linksback Poll.

3. Almere City FC denkt via Arweiler de vroege 0-1 te maken, maar de goal wordt geannuleerd vanwege buitenspel.

1. De wedstrijd is begonnen op de Oude Meerdijk. Almere City FC begint met een 5-mans defensie in Drenthe.