KNVB legt amateurcompetities deels stil: teleurstelling en onduidelijkheid

FLEVOLAND • Ma 29 november 2021 | 21:45 • Maandag 29 november 2021 | 21:45

De KNVB legt de competities in het amateurvoetbal voor het komend weekeinde deels stil. Dit naar aanleiding van het regeringsbesluit dat in het kader van de coronamaatregelen trainen na 17.00 uur niet meer is toegestaan.

Bij de hoogst spelende Flevolandse clubs op het amateurniveau, Flevo Boys en SV Urk, is nog veel onduidelijk over de precieze gevolgen van het besluit. Dat laten beide voorzitters van de verenigingen desgevraagd weten.

Competitiewedstrijden in de A-categorie van het amateurvoetbal worden door de KNVB afgelast. Op vrijwillige basis kunnen wel inhaalwedstrijden worden gepland, om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken.

De duels in de B-categorie (recreatieve competities) kunnen wel gewoon doorgaan. Teams die dat niet willen, kunnen rekenen op steun van de KNVB.

Wat is het verschil tussen de A- en B- categorie?
Voor het seizoen 2021/2022 geldt voor de categorie A de volgende indeling:

* Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse
* Reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse
* Onder 23-competitie
* Eredivisie Vrouwen tot en met de derde klasse.
* JO13 t/m JO19 Divisie 1 tot en met de Hoofdklasse

De overige competities vallen in de B-categorie.

Bron: NOS

Onduidelijkheid
SV Urk-voorzitter Dick Hellinga vraagt zich af of de keuze van de KNVB wel voor iedereen duidelijk is. "Je krijgt onherroepelijk vragen. Waarom zij wel? Waarom wij niet? We willen allemaal heel graag voetballen. En dat begint al bij de jeugd."

Hoe het zaterdag er precies aan toe zal gaan op de velden van de club is nog niet helemaal duidelijk. Hellinga verwijst naar het Kamerdebat van woensdag. Mogelijk wordt daar alsnog besloten dat er een uitzondering komt voor buitensporten en dat trainen tot 20.00 uur wel mag.

De voorzitter van Flevo Boys, Henderikus Oostra, noemt het teleurstellend dat er voor de derde keer op rij geen normaal seizoen gespeeld kan worden. "Onze leden zijn ons zeer trouw gebleven. Wij zijn ondanks de corona gegroeid en wij hadden hen een seizoen zonder onderbreking gegund. Helaas kan dit niet en dat is vooral sportief teleurstellend."

Ook Oostra kan nog niet precies aangeven hoe de beslissing van de KNVB voor Flevo Boys uitpakt. Hij verwijst eveneens naar het Kamerdebat dat nog moet plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel