Tiendorpentoernooi Zaalvoetbal houdt op te bestaan

NOORDOOSTPOLDER • Ma 29 november 2021 | 23:06 • Maandag 29 november 2021 | 23:06

Het Tiendorpentoernooi, het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi tussen dorpen in de Noordoostpolder, houdt op te bestaan. De 23e editie van 2020 was de laatste, zo laat de organisatie weten.

De coronamaatregelen die 'als een donkere wolk boven het toernooi van begin 2022 hangen' spelen daarin een grote rol. De commissie die het toernooi organiseert geeft aan dat het elk jaar weer twijfelachtig is of de bezetting in beide zalen van de Bosbadhal in Emmeloord rond te krijgen is. "Het ontbreekt ons dan ook aan personele bezetting om ook de toegang van spelers en publiek te testen en controleren."

De organisatie noemt verder de aanwezigheid van publiek op de tribunes als een belangrijk onderdeel van het toernooi. "Het zaalvoetbalevenement is immers niet alleen een sportief treffen tussen zaalvoetbalteams uit alle dorpen, maar ook een dag van ontmoeting tussen polderbewoners op volle tribunes."

Naast de gevolgen van corona heeft de organisatie ook te maken met een ander probleem. Twee van de oprichters van het toernooi wilden na het 25e jubileumjaar in 2022 het stokje overdragen aan iemand anders. De overgebleven commissieleden zien af van een doorstart met nieuwe leden.

Tekort aan vrijwilligers
De afgelopen periode is de commissie op zoek gegaan naar een bestaande sportvereniging in de Noordoostpolder die de organisatie van het toernooi over zou kunnen nemen. "Alle voetbalverenigingen van de Noordoostpolder zijn aangeschreven. Naast dankbetuigingen en positieve reacties op ons toernooi zijn er geen toezeggingen gedaan. Uit de reacties blijkt dat sportverenigingen eveneens kampen met een tekort aan vrijwilligers en bemensing. Als toernooicommissie herkennen we dit probleem en snappen de beweegredenen van alle sportverenigingen."

Het geld dat nog op de rekening staat bij de organisatie wordt overgemaakt aan een goed doel. Gekozen is voor de Stichting Balansruiters. "We kijken terug op een gezellig druk en sportief zaalvoetbal evenement dat uitgroeide tot een traditie op de eerste zondag van januari. Met de herinnering aan volle tribunes en spetterende finales danken we iedereen die ooit een bijdrage leverde aan het Tiendorpentoernooi."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel