Almere City FC wint thuis van FC Eindhoven

ALMERE • Vr 3 december 2021 | 20:05 • Vrijdag 3 december 2021 | 20:05

Almere City FC heeft vrijdagavond de 2e thuiszege van het seizoen geboekt. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van interim coach Tim Bakens met 2-0 te sterk voor FC Eindhoven. Het was voor de Almeerders de eerste thuiswedstrijd sinds het vertrek van Gertjan Verbeek. Door de zege klimt de ploeg een plaatsje op de ranglijst: ze staan nu 17e met 16 punten uit 18 wedstrijden.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in eerste instantie in evenwicht, maar na een half uur spelen werd Almere City dreigender. De thuisploeg kreeg via Thijs van Leeuwen, Jeffry Puriel en Lance Duijvestijn goede kansen op de openingstreffer. De verdiende voorsprong viel uiteindelijk vlak voor rust: Lance Duijvestijn mocht op aangeven van Bram van Vlerken via de grond de 1-0 langs FC Eindhoven doelman Bertrams koppen. Dit betekende ook de ruststand in een leeg Yanmar stadion.

Almere City kwam prima uit de kleedkamer voor de 2e helft. Binnen 2 minuten lag de 2-0 in de goal van FC Einhoven. FC Twente huurling Thijs van Leeuwen bediende spits Jonas Arweiler, die van dichtbij de marge naar twee goals kon tillen. Vervolgens kregen de Almeerders grote kansen om de score verder op te voeren: zo stuitte Jonas Arweiler van dichtbij op doelman Bertrams. De Almeerse verdediging kwam in de 2e helft niet meer in de problemen en zo bleef het uiteindelijk 2-0.

Volgende week vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen NAC. Waarschijnlijk staan de Almeerders dan onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer, die vermoedelijk komende week gepresenteerd zal worden.

Wedstrijdverloop:

90 + 4 Afgelopen: Almere City FC wint thuis met 2-0 van FC Eindhoven

81. Invaller Ahannach met de kans, maar hij schiet ruim naast de goal van de gasten.

75. Wildeboer en Pouwels komen bij Almere binnen de lijnen voor Arweiler en Puriel.

74. Geel voor Almere rechtsback Bram van Vlerken.

70. Wat een kans voor Jonas Arweiler: hij faalt echter oog in oog met doelman Bertrams.

66. Geel voor Eindhoven captain Jens van Son na de overtreding op Arweiler.

65. Ahannach komt bij Almere binnen de lijnen voor Thijs van Leeuwen.

58. Thijs van Leeuwen met de kans op de 3-0, maar de FC Twente huurling schiet hard naast.

47. Almere City komt prima uit de kleedkamer: Jonas Arweiler mag op aangeven van Thijs van Leeuwen de 2-0 aantekenen.

Rust:

43. GOAL Almere City. De thuisploeg komt verdiend op voorsprong via Lance Duijvestijn. Hij kopt een voorzet van Bram van Vlerken via de grond langs Bertrams: 1-0

39. Weer is de thuisploeg gevaarlijk: schot van Lance Duijvestijn in de zestien kan van dichtbij geblokt worden.

36. Grote kans voor Almere City nu: Jeffry Puriel stuit van dichtbij op doelman Bertrams.

29. Eerste schot op doel van Almere City FC na bijna een half uur spelen: Thijs van Leeuwen mag uithalen, maar FC Eindhoven doelman Bertrams kan het schot uit de benedenhoek werken ten koste van een corner.

25. Sleegers mag uithalen op de rand van de zestien maar zijn schot gaat hoog naast de goal van Almere City FC.

11. Eerste echte gevaar van de wedstrijd komt namens de gasten: Joey Sleegers denkt te gaan scoren nadat hij Agil Etemadi omspeelt, maar de assistent heeft gevlagd voor buitenspel.

1. De wedstrijd is begonnen in een leeg Yanmar stadion.