Handballers HAVAS ondanks verlies tevreden

ALMERE • Zo 5 december 2021 | 14:10 • Zondag 5 december 2021 | 14:10

De handballers van HAVAS hebben zaterdagavond met elf punten verschil verloren van Houten, de koploper in de eredivisie (26-37). Ondanks die dikke nederlaag is aanvoerder Theo van den Berg tevreden over het verloop van de competitie in de eredivisie.

De nederlaag tegen Houten was ingecalculeerd door de Almeerse ploeg. Het team van hoofdcoach Sicco Timmerman moet vooral de punten pakken tegen de minder geklasseerde ploegen uit de eredivisie. Dat lukt HAVAS tot nu toe prima. Er werd dit seizoen in elf duels acht punten binnengehaald.

De afgelopen seizoenen wonnen de mannen maar weinig wedstrijden en dus is de sfeer volgens Van den Berg nu veel beter dan voorheen. De spelers raken beter op elkaar ingespeeld, zegt Van den Berg. Omdat de handballers dit seizoen meer wedstrijden weten te winnen, blijft de sfeer na een dikke nederlaag tegen de koploper toch nog goed.

De competitie in de eredivisie is dit seizoen uitgebreid met vier ploegen. Daardoor is het voor de Almeerders makkelijker om zich te handhaven. HAVAS moet boven de laatste twee clubs op de ranglijst zien te eindigen. Op dit moment staan de Almeerders tiende van de zestien, een veilige plaats in de eredivisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel