Opnieuw nominatie voor Kiran Badloe

LELYSTAD • Vr 10 december 2021 | 15:54 • Vrijdag 10 december 2021 | 15:54

Zeiler Kiran Badloe uit Lelystad is door Stichting Zeiltrophy en het Watersportverbond genomineerd voor de Conny van Rietschoten Trofee 2021, oftewel Zeiler van het Jaar. Eerder werd Badloe ook door de internationale zeilbond World Sailing al genomineerd voor de titel 'Beste zeiler van het Jaar'. Die publieksprijs werd gewonnen door Tom Slingsby.

De Conny van Rietschoten Trofee wordt jaarlijks door de Stichting Zeiltrophy en het Watersportverbond uitgereikt aan mensen die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport. Normaal gesproken gebeurt dat op het Zeiler van het Jaar Gala. Dat gaat nu vanwege de geldende coronaregels niet door.

Badloe won dit jaar in Tokio de Olympische titel in de RS:X-klasse. Bovendien won de windsurfer de wereldtitel en de Europese titel.

Op 21 december wordt bekendgemaakt of Badloe de prijs in de wacht heeft gesleept. Hij won de Conny van Rietschoten Trofee eerder al in 2019.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel