City FC verliest nipt van koploper FC Volendam

ALMERE • Vr 17 december 2021 | 23:11 • Vrijdag 17 december 2021 | 23:11

Almere City FC heeft vrijdagavond de laatste wedstrijd van het jaar verloren. In Almere was koploper FC Volendam met 2-3 te sterk voor de formatie van ad-interim trainer Tim Bakens. Door de zege is FC Volendam winterkampioen en sluit Almere 2021 af als de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie. Het was voor Tim Bakens zijn laatste wedstrijd als eindverantwoordelijke, want na kerstmis neemt de nieuwe trainer Alex Pastoor het roer definitief over.

In de eerste helft kreeg Almere City al snel een domper te verwerken: centrale verdediger Ramon Leeuwin moest na 10 minuten het veld verlaten met een knieblessure. Hij werd vervangen door Ezra Hoogenboom, die zijn debuut mocht maken. Almere moest dus verder met een piepjong centraal duo Rullens/ Hoogenboom. FC Volendam zag vervolgens een goal van Mühren afgekeurd worden vanwege buitenspel. Daarna waren de gasten een paar keer dreigend voor de goal van Almere, maar doelman Agil Etemadi was goed bij de les. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Almere City verrassend op voorsprong: Lance Duijvestijn profiteerde van geklungel in de Volendamse defensie: 1-0. Na die openingsgoal was Volendam vlak voor rust dichtbij de 1-1 via Robert Mühren, maar rechtsback Bram van Vlerken kon zijn inzet tot coner verwerken. Bij rust was het daarom 1-0 in het Yanmar stadion

In de 2e helft kon de thuisploeg die voorsprong niet vasthouden. Tien minuten na rust kwam FC Volendam op gelijke hoogte via spits Robert Mühren, die een voorzet van Van Mieghem binnen mocht volleren na een scherpe counter: 1-1. Daarna werden de gasten sterker en sterker: eerst raakte Visser nog de paal en schoot Mühren, oog in oog met Etemadi, van dichtbij hoog over. Het bleek echter uitstel van executie: want na 67 minuten kwamen de gasten alsnog op voorsprong via Ould Chikh: 1-2. Invaller El Kadira leek vervolgens een kwartier voor tijd met de 1-3 de wedstrijd defintief te beslissen. Toch werd het in de slotfase weer spannend toen Lance Diijvestijn in de 78e minuut op fraaie wijze de 2-3 binnenschoot (via de binnenkant van de paal). Almere City wisselde nog aanvallend, maar het kwam niet meer tot scoren en dus bleef het uiteindelijk 2-3 in het Yanmar stadion.

Wedstrijdverloop:

94. Afgelopen: FC Volendam wint met 2-3 in Almere.

78. Lance Duijvestijn maakt met een fraai schot via de binnenkant van de paal de aansluitingstreffer: 2-3

74. Invaller El Kadiri maakt de 1-3 en lijk de de wedstrijd te beslissen.

69. City aanvaller Jeffry Puriel krijgt geel.

67. FC Volendam komt op voorsprong via Ould Chikh: 1-2

60. Mühren mag alleen op Etemadi af na een fout van Bram van Vlerken, maar schiet de bal keihard over.

56. FC Volendam is weer gevaarlijk: Visser raakt de paal.

55. FC Volendam komt op gelijke hoogte via Mühren, die een voorzet van Van Miegem binnen mag volleren: 1-1

Rust: 1-0

45. Weer voorkomt Etemadi een Volendamse goal: Kaars was gevaarlijk even voor rust.

42. City rechtsback Bram van Vlerken voorkomt dat Mühren nu wél geldig scoort voor de gasten.

39. Weer denkt Robert Mühren te scoren, maar weer is het buitenspel in de rebound.

32. Almere City komt op voorsprong via Lance Duijvestijn na geklungel in de defensie van FC Volendam : 1-0

23. Fc Volendam is weer gevaarlijk: nu ziet Kaars zijn inzet gekeerd door Etemadi.

22. Nu vuurt Mühren van buiten de zestien, maar weer is Etemadi attent.

21. Etemadi brengt redding op de inzet van Volendam spits Mühren.

21. FC Volendam denkt na een counter op voorsprong te komen, maar de rebound van Robert Mühren wordt afgekeurd: buitenspel

10. Centrale verdediger Ramon Leeuwin gaat naar de grond en lijkt behoorlijk geblesseerd te raken. Hij moet zich laten vervangen door Ezra Hoogenboom.

2. Buiten het stadion wordt vlak na het begin van de wedstrijd het nodige vuurwerk ontstoken. Het lijkt wel Oud & Nieuw in Almere.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.