Handballers HAVAS beginnen 2022 met bonuspunten

ALMERE • Zo 9 januari 2022 | 16:05 • Zondag 9 januari 2022 | 16:05

De handballers van HAVAS zijn het jaar goed begonnen. De Almeerders waren zaterdagavond in de eredivisie te sterk voor de nummer vijf uit de competitie, Hellas uit Den Haag. De ploeg die op de dertiende plaats staat in de eredivisie won het duel nipt met 22-21.

Bij de rust keken de handballers nog tegen een 12-10 achterstand aan. Coach Sicco Timmerman: "Dit zijn voor ons bonuspunten. Die neem je weer mee naar huis en daar kun je weer de hele week op trainen.”

De Almeerders begonnen in een lege sporthal in Stedenwijk belabberd aan het duel. Binnen vijf minuten gingen de gasten uit Den Haag al met 5-0 aan de leiding. Na een time out waarin coach Timmerman flink tekeer ging tegen zijn spelers veranderde langzaam maar zeker het spelverloop. De Almeerders kwamen steeds beter in de wedstrijd. Bij de rust stond er nog een kleine achterstand van 12 tegen 10 op het scorebord.

Na de pauze pakte HAVAS steeds meer het initiatief. De verdediging functioneerde steeds beter en dankzij een flink aantal treffers van aanvoerder en routinier Theo van den Berg wisten de Almeerders de achterstand om te zetten in een voorsprong. In de slotfase werd het nog even heel spannend, maar HAVAS trok uiteindelijk de overwinning over de streep.